top of page
NOCAB Säkerhet i Malmö levererar säkerhetslösningar till verksamheter inom larm, säkerhet, porttelefon, passersystem, digitala lås och digital nyckelhantering i Skåne.

Lösningar

Branscher

Vi är mycket nöjda med systemet och installationen. Vi känner att vi valde rätt med Scantron som system och NOCAB Säkerhet som leverantör. Vi kan starkt rekommendera det till andra bostadsrättsföreningar och står gärna till förfogande vid frågor och referenser

Bertil Östman | Styrelseordförande

177

Lägenheter där alla boende har tillgång till en Boende-app för att öppna portarna.

12

Entréer med integrerade videoporttelefoner, passersystem och informationstavlor.

Från Mekaniska Nycklar till Högteknologisk Säkerhet: Riksbyggen Brf Stallmästaren

Utvalda kundcase

Läs vidare om fler unika uppdrag från verkligheten där vi hjälp våra kunder att säkra upp sin verksamhet.

Fler uppdrag från verkligheten

När hästen behöver putsas upp

Med sina kända bronshästar som blickar ut över Malmö ligger Riksbyggen Brf Stallmästaren bara ett stenkast från centrum. Fastigheterna byggdes 1994 och sen dess har inte skalskyddet fått en ordentlig uppdatering. Mekaniska nycklar och utdaterade porttelefoner minskade säkerheten i bostadsrättsföreningen samtidigt som underhållskostnaderna ökade. Därför började styrelsen tidigt 2020 sin planering för ett nytt skalskydd som har alla funktioner som förväntas av ett modernt passersystem. Behov fanns av taggsystem i stället för mekaniska nycklar, porttelefoner med videofunktion och digitala informationstavlor i entréerna. Efter två års sökande efter rätt lösning föll till slut valet på NOCAB Säkerhet som uppfyllde alla krav med det moderna danska fabrikatet Scantrons helhetslösning.


Styrelsen sammanfattar valet av NOCAB Säkerhet och Scantron:

NOCAB säkerhet AB som bland annat gjort många installationer i brf-föreningar i Malmö vann upphandlingen tillsammans med Scantron som står för produkterna. De var de enda som helt kunde uppfylla våra krav, de är också i frontlinjen när det gäller it-tekniken.

Stallmästaren sadlar om

Med det moderna systemet från Scantron gick man från mekaniska nycklar till moderna taggar, men även till porttelefoner med videofunktion, informationstavlor i entréer och trådlösa digitala lås vid allmänna utrymmen. Det blev en stor uppgradering från tidigare som underlättar både för de boende och ökar säkerheten i fastigheterna.

Med de nya videoporttelefonerna kan de boende alltid se vem som ringer på dörren och med det minimeras risken avsevärt att släppa in obehöriga i fastigheten. I och med att porttelefonen är uppkopplad och försedd med en digital display kan föreningen själv uppdatera boenderegistret enkelt på distans och slippa pappersarbetet.

För att minska installationskostnaden vid lägenhetsförråd och cykelrum installerades digitala lås som öppnas med samma tagg som används vid entréer och miljörum. Styrelsen kan enkelt via en dator ställa in behörigheter, spärra och konfigurera nya taggar. Något som tidigare inte var möjligt med de mekaniska låsen och höjer säkerheten i hela fastigheten.


Boende-appen är pricken över I:et
… sen ger nya systemet alla två sätt att öppna för besökare, dels genom en app i mobilen/paddan där man ser vem som vill in, dels genom svarsapparat i lägenheten precis på samma sätt som tidigare. Ett första intryck är att öppna via mobilen blir det mest använda.

De boende får tillgång till en app där de tar emot portanrop med videofunktion och kan även få tillgång till informationsmeddelanden och dokument från styrelsen. Informationsmeddelanden läggs upp på informationstavlorna i respektive entré. På så sätt finns alltid informationen tillgänglig för den som behöver det.

Allt detta administreras av föreningen från ett och samma web-gränssnitt via Scantrons molntjänst. NOCAB kan även hjälpa styrelsen med fjärrsupport vid behov, vilket innebär snabb och enkel problemlösning på distans.


Personlig service – En självklarhet
– De boende fick vars tre taggar per lägenhet och information om hur de fungerade och de fick hjälp att ladda upp appen i telefon om de inte redan gjort det

Så fort en etapp blev färdig åkte säljaren och projektledaren Bob Jacobi från NOCAB Säkerhet ut till Stallmästaren för att tillsammans med styrelsen dela ut taggar till de boende. Bob höll även i utbildningar för de boende om hur Boende-appen används för att ta emot portanrop och ta del av informationen från styrelsen. Under hela installationsprocessen har NOCAB Säkerhet och Bob haft en nära dialog med styrelsen för att säkerställa en smidig övergång till det nya moderna systemet.


Låter det intressant?

Vi hjälper er gärna att skapa en liknande lösning.
Kontakta oss så berättar vi mer!

bottom of page