top of page
NOCAB Säkerhet i Malmö har sålt och installerat digitala nyckelskåp, digitala värdeskåp och digitala lås till hemtjänsten i Staffanstorps kommun

Trots att kommunen har installerat digitala dörrlås hos sina brukare är fortfarande behovet av att behålla mekaniska nycklar kvar. Vi måste ju alltid komma in till våra brukare även om systemet ligger nere.

Maria Nilsson | Enhetschef

600

Nycklar placerade i digitala nyckelskåp.

72

Värdefack för förvaring med laddningsfunktion för mobiltelefoner.

NOCAB Säkerhet i Malmö har sålt och installerat digitala nyckelskåp, digitala värdeskåp och digitala lås till hemtjänsten i Staffanstorps kommun

Staffanstorps Kommun digitaliserar nyckelhanteringen

Utvalda kundcase

Läs vidare om fler unika uppdrag från verkligheten där vi hjälp våra kunder att säkra upp sin verksamhet.

Fler uppdrag från verkligheten

Hanteringen av nycklar och tjänstemobiler var en utmaning för Staffanstorps kommun

Antalet nycklar och mobiler som ska hanteras i en kommun är alltid många, så är även riskerna. Att hantera nycklar manuellt medförde inte bara risken att nycklar försvann, utan även tid som gick åt att hantera nycklarna. Mobilerna blev även viktigare och fler i takt med allt mer välfärdsteknik i kommunen såsom digitala lås, e-legitimation etc.


När Maria Nilsson tog över som enhetschef ansåg hon att den manuella hantering av nycklar och bristen på struktur kring tjänstemobilerna blev för tidskrävande och kostsam.

Därför valde Maria Nilsson och Staffanstorps kommun digitala nyckelskåp och värdeskåp från NOCAB Säkerhet.

Med digitala nyckelskåp och värdeskåp sparar Staffanstorp både tid och pengar

Nu kan personalen säkert och smidigt hämta nycklar från de digitala nyckelskåpen och mobiler från de digitala värdeskåpen genom att använda sina personliga autentiseringskoder och taggar. Detta sparar tid och minskar risken för förlust avsevärt.

De digitala nyckelskåpen finns idag i ett rum försett med digitalt lås från Phoniro, personalen kan alltså helt digitalt komma in och hämta nycklarna. Samtidigt loggas allt, dörrpassering, nyckeluttag och nyckelåterlämning. Maria Nilsson kan enkelt få en överblick över vem i personalen som har vilken nyckel och vilka nycklar som finns tillgängliga via ett enkelt webbgränsnitt.

Maria säger:

- Trots att kommunen har installerat digitala dörrlås hos sina brukare är fortfarande behovet av att behålla mekaniska nycklar kvar. Vi måste ju alltid komma in till våra brukare även om de digitala dörrlåsen ligger nere. Våra bilnycklar och cykelnycklar finns även i våra nyckelskåp.

Kommunens tjänstemobiler förvaras numera inlåsta i digitala värdeskåp. Fördelarna med värdeskåpen är många; mobilerna laddas när de inte används, stöldrisken minskas avsevärt, personalen kan förvara personliga tillhörigheter och där varje öppning och stängning loggas. Helt enkelt ger de digitala värdeskåpen en ökad säkerhet för både personalen och kommunen.

Låter det intressant?

Vi hjälper er gärna att skapa en liknande lösning.
Kontakta oss så berättar vi mer!

NOCAB Säkerhet i Malmö har sålt och installerat digitala nyckelskåp, digitala värdeskåp och digitala lås till hemtjänsten i Staffanstorps kommun
bottom of page